ARSUZ AFRİN İÇİN PEDAL ÇEVİRİYOR

Türkiye Şampiyonası 1. Etap sezon açılış puanlı yol yarışları için  17.02.2018 saat 9:00’da Arsuz Kent Meydanı’nda Start verildi. 

49 kulubün katıldığı 3 kategoriden oluşan yarışmada Yıldız B 116, Genç 90, Yıldız A 113 sporcu ile toplamda 319 bisikletli yarışıyor. İlk etabı tamamlanan Yıldız B kategorisinde dereceye giren yarışmacılar:

1. Konya Gençlik Spor’dan Mustafa Ayyorkun 

2. Konya Taşkent Spor’dan Yiğit Suphi Askar

 3. Konya Gençlik Spor’dan Emre Yuca olmuştur.

 Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar,Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ,Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü M. Cemil Şensöz, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’in  katılımlarıyla ödül töreni gerçekleşmiştir.

 Ödül töreninde:

Türkiye Bisiklet Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı Hatay Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi  İdari Amiri Orhan Karasayar’a

  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ya ve yarışma direktörü Suat Torgay’a

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü M.Cemil Şensöz’e

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’e plaket takdimlerinde bulunuldu.

75 yıldır bisiklet kullanan 93 yaşındaki Süleyman Kirmit’e de katılımlarından dolayı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı teşekkür plaketi takdim edildi.

Ödül Töreninin ardından protokol üyelerimiz bisikletlerine binerek Arsuz Kent Meydanı’nda Afrin için pedal çevirdiler. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Arsuz iklimi ve coğrafi yapısı ile kış aylarında bisiklet turnuvaları için alternatif bir rota olduğunu bu nedenle en kısa zamanda Arsuz’da uluslararası bir turnuva düzenleyeceğini” söyledi. Yarışmaya Genç kategorisinde start verilerek devam edildi.