Bağımlılık ile Mücadele Ulusal Eylem Planı kapsamımda, "Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitim Programı" yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından 2018-2023 Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Eylem Planı kapsamımda, bağımlılıkla Mücadele konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığının gerçekleştirmekle sorumlu olduğu hususlardan birisi ilgili personele yönelik "Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitim Programı" Uzaktan Eğitim (On-Line) sanal sınıf uygulamasıyla 81 ilde aynı anda Hatay'da da gerçekleştirildi. 

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime Şube Müdürleri,  Tesis Amirleri ve Sportif Eğitim Uzmanları katıldı. Yaklaşık 2 saat süren Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitim Programı uzaktan Eğitiminde Bağımlılık nedir, Bağımlılık türleri, Bağımlılık konusundaki bilgi ve eğitim eksikliği gibi konularda görsel sunum yapıldı.

Eğitime Telekonferans sistem ile bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bağımlılıkla mücadeleyi terörle mücadeleyle eş değer gördüklerini belirterek, çocukların ve gençlerin suça sürüklenmesini önleme ve engelleme adına bakanlığın bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede özellikle sporun gençleri bir arada tutma, barışı, hoşgörüyü, sevgiyi ve evrenselliği ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, bakanlık olarak bu konuda farkındalık oluşturma adına bütün katılımcıların koordineli şekilde çalışmaları gerektiğini vurguladı.