03 Aralık “Dünya Engelliler Günü” İskenderun’da bir dizi gösterilerle kutlandı.

            İskenderun Gençlik Merkezinde düzenlenen kutlamalarda Engelli insanlarımız yaptığı sportif gösterilerle, adeta engelsiz insanlara taş çıkarttılar.

            Gösterilere İskenderun Kaymakamı H. Hasan ÖZYİĞİT, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Emrullah TAŞKIN, İskenderun Engelsizler Dernek Başkanı Feray DİNGİL, engelli vatandaşlarımızın velileri ve bürokratlar katıldı.

            Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Spor İl Müdürümüz Sayın Emrullah TAŞKIN : Her an engelli olamaya aday bizler bu kardeşlerimizin hissettiğini yaşamak ve anlamak zorundayız. Birimiz dünyanın rengini görmez, birimiz şairin sesini duymaz, diğerimiz coşkuyla koşamaz, bizim gibi beklide merdivenleri ikişer, üçer çıkamaz. İşte bu gün o kardeşlerimizi daha iyi anlamak, hissetmek gerekir. Dahası her gün bu hisleri yüreğimizde taşımalı önündeki engelleri kaldırmaya hep birlikte çalışmalıyız dedi.

            Günün sonunda protokol üyeleri dernek tarafından hazırlanan beyaz bastonla önlerine konulan engelli platformları gözlerinde siyah bantlarla aşmaya çalışarak engelli vatandaşlarımızın hislerine ortak olmaya çalıştılar.