HATAY’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

 

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da bir dizi etkinliklerle kutlandı.

            19 Mayıs sabahı Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde Vali Ürgen Paşa Alanından Gençlik yürüyüşü ile başlayan program Cumhuriyet Alanında Anıt’a çelenk koyma töreni ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Emrullah TAŞKIN yaptı. TAŞKIN konuşmasında ; 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımın atıldığı gündür. Bu bayram öyle bir bayramki yıllar önce ecdadımızın tarafından bedeli kanla, canla şerefle ödenmiş bir bayramdır. Onun için onlara çok şey borçluyuz. Onlardan aldığımız bu emaneti bu devleti, bu ülkeyi bu Cumhuriyeti bizden sonraki kuşaklara en güzel şekilde teslim etmek bizim görevimizdir. Tarihte millet olma vakfına ulaşabilmiş tek topluluğun Türk topluluğu olduğunu ifade eden TAŞKIN, ancak Türk Milleti zaman zaman belli olumsuzlukları yaşasada tarihin her döneminde Devlet ve Millet olarak varlığını en güzel şekilde sürdürmüştür. İşte yaşanan o olumsuzluklar döneminde Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Sansun’da bir güneş gibi doğmuştur. Onların yaktığı kurtuluş meşalesi elden ele, gönülden gönüle bütün Anadoluya dalga dalga yayılmış ve topyekün bir kurtuluş mücadelesi başlatmıştır dedi. TAŞKIN konuşmasında gençlerede seslenerek ; işte gençler 19 Mayıs sizlere bunları hatırlatmalı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının gelişmesine vesile olmalıdır. Sizler sporda sanatta bilimde kısaca hayatın her alanında almış olduğunuz başarıları inanıyorum ki çok daha ileriye taşıyacaksınız dedi.

            Törene Vali Yardımcısı Hasan Volkan KÖKSAL, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar GÜVEN, Antakya Belediye Başkanı İsmail KİMYECİ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah TAŞKIN, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, daire müdürleri, Askeri Erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Törenin ardından Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarete Vali Yardımcısı Hasan Volkan KÖKSAL, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah TAŞKIN, Daire Müdürleri ve Gençler katıldı. Şehitler anısına Kuran okutulup dualar edildi.