Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İlimizi ziyaret etti.

            İlk ziyaretini İlimizin manevi değerlerinden olan ve Kırıkhan İlçemizde bulunan Beyazıd-ı Bestami Hazretleri türbesine yapan KILIÇ, burada kılınan Cuma namazının ardından, Kırıkhan Gençlik Merkezini ve yeni yapılacak çok amaçlı spor salonu yerini inceledi. Gençlik merkezinde yapılan faaliyetleri yerinde inceleyen Bakan KILIÇ buradan Kırıkhan Belediye Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi. KILIÇ burada yaptığı açıklama da Kırıkhan Belediyesi öğrenci yurdu yapılması için Bakanlığımıza 10 dönüm arazi tahsis etmiştir. Bu konuda buraya en kısa sürede bir öğrenci yurdu yapacağız. Bu şirin İlçemize spor yatırımlarımızda devam edecektir. Belediye ye yüzme havuzu yapımında yardım edeceğiz. Spor salonunuda en kısa sürede bitirerek Kırıkhan’lı gençlerimize sunacağız dedi.

            Buradaki ziyaretin ardından beraberindeki heyet ile birlikte İlimizin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden KILIÇ, Antakya’da yapımı devam eden Uluslar arası standartlara uygun ve Hatay’a yapılan bir çok spor tesislerinden biri olan Buz Pateni salonunda incelemelerde bulundu. Buz Pateni Salonunun dört mevsim gençlere hizmet edeceğini belirten KILIÇ, bu tür tesisler Hatay’ın sportif anlamda prestij ve cazibesini arttıracaktır dedi.

            İncelemeler kapsamında Bakanımız Sayın KILIÇ, son olarak Jimnastik Federasyonu kriterlerine uygun Antakya Jimnastik salonunu gezerek yetkililerden bilgi aldı. KILIÇ burada da yaptığı açıklama da bu önemli tesisler tamamlandığında Hatay’lı gençlerin daha modern ve kaliteli spor tesislerine kavuşmuş olacağını, spor alanında daha da üst seviyelere gelerek Hatay’ın spor şehri olma yönünde büyük bir mesafe kat edeceğini belitti.

            Bakanımız Sayın KILIÇ, bu incelemelerin ardından Hatay Valisi Sayın Ercan TOPACA’yı makamında ziyaret etti.

            Valilik şeref defterini imzalayan KILIÇ, Vali TOPACA tarafından Makamında ağırlandı. Burada Hatay İli hakkında bilgiler veren Vali TOPACA, Hatay’ın tarım, ticaret ve kültürel alandaki potansiyelinden bahsetti. Bu anlamda şu an itibariyle 370 bin Suriye’liyi misafir ediyoruz. Bu kent onlarla ekmeğini, suyunu, yolunu paylaşıyor. Geçmişten gelen hoşgörüyü burada yaşatmaya devam ediyoruz dedi.

            Bakanımız Sayın KILIÇ’ın Hatay ziyaretine Vali Ercan TOPACA, Hatay Milletvekilleri Adem YEŞİLDAL, Mehmet ÖNTÜRK, Orhan KARASAYAR, H.Bayram TÜRKOĞLU, Vali yardımcıları, Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları ve kalabalık bir bürokrat topluluğu eşlik etti.