HATAY’DA 19 MAYIS ÇOŞKUSU

 

            Ulu Önder Atatürk’ün bundan tam 97 yıl önce bağımsızlık meşalesini yaktığı ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı Hatay’da da bir dizi etkinliklerle kutlandı.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ŞENSÖZ’ün Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan tören saygı duruşu ve Belediye bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

            Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ŞENSÖZ :  Bundan tam 97 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini bu gün Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle taşındığı duygularla hepinizi selamlıyorum. Türk’e istiklal aşkını veren Nene Hatunların, Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Seyit Onbaşıların, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulu batlı Hasanların, Fatihlerin Atatürk’ün soyundan gelen gençlerle Güçlü Türkiye için el ele verip sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirerek Vatana olan borcumuzu ödemeye çalışmalıyız.

            Bu duygularla başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet minnet ve saygıyla anıyor, tüm gençlerimize bu bayramın kutlu olmasını diliyorum dedi.

            Tören daha sonra kortej eşliğinde Şehitlik Mezarlığına gidilerek, gençler tarafından her mezara bir karanfil bırakıldı. Okunan Kuran Tilavetinin ve duaların ardından tören sona erdi.

            Törene Vali Yardımcısı Hasan Volkan KÖKSAL, Hatay BŞB Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve gençler katıldı.