MİNİKLERDEN “FİZİKSEL EĞİTİM OYUNLARI”

 

 

            Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri, İlkokullar arası Fiziksel Eğitim Oyunlarında, Antakya Belediyesinin sponsorluğunda yaklaşık 500 İlkokul öğrencisi gönüllerince bir gün geçirdiler.

            Antakya Nazım KOKA Sentetik futbol sahasında gerçekleşen oyunlarda bir konuşma yapan Okul Sporları Şube Müdürü Adnan GÜLİSTAN ; Bu genç yaşta çocuklarımızı bir nebze olsun bilgisayar ve televizyon ortamından uzak tutmayı, milli ve manevi değerleri olan unutulmaya yüz tutmuş bu oyunlarımızla haşır neşir etmek istedik. Buradaki amaç yarışmaktan çok unutulmaya yüz tutan bu milli oyunlarımızı çocuklarımıza hatırlatmak ve onlarla tanıştırmak istedik. Burada emeği olan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum dedi.

            Antakya Belediyesi tarafından yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine kumanya dağıtılırken çocuklar halat çekme, fasulye atma, çift ayak uzun atlama, bayrak yarışı gibi oyunlarda hünerlerini sergilediler. Dereceye girenlere madalyaların verildiği şölene İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, Gençlik Spor Okul Sporları Şube Müdürü Adnan Gülistan, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Okul Sporları temsilcileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

            Antakya Belediyesi Mehteran Bölüğü de oyunlarda bir gösteri sundu.