Hatay'da yapımı sona eren ve bitme aşamasına gelen spor tesisleri hakkında basın mensuplarına yerinde bilgi veren Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil ŞENSÖZ, sporda ilerlemenin ana hedefinin tesisleşme olduğunu belirtti.
Yaygın ve yerel basın mensuplarıyla birlikte ilk durak olarak yapımı devam eden 25.000 kişilik Hatay Stadı oldu. Stadın UEFA ve FİFA kıstaslarına göre tasarlandığını belirten ŞENSÖZ, "GÜÇLÜ TÜRKİYE" yolunda sporda başarının sağlam alt yapıdan geçtiğini belirtti.  Şantiye Şefi Cem CEYLAN ise stadın depreme dayanıklı, kendi enerjisini üreten çevreci bir stat olduğunu söyledi.
İkinci durak ise yapımında neredeyse sona gelinen Hatay Buz Pateni Salonu oldu. 500 seyirci kapasiteli olarak yapılan buz pateni salonunun Türkiye'de 5. salon olduğunu belirten ŞENSÖZ, salon en kısa sürede bitirilerek halkımızın hizmetine açılacağını belirtti.
ŞENSÖZ ve beraberindeki basın mensuplarının son durağı ise 350 seyirci kapasiteli ve yapımı sona eren Cimnastik Salonu oldu. Salonda bulunan tüm aletlerin Mersinde yapılan Akdeniz Olimpiyatlarında kullanılan aletler olduğunu ve bu anlamda spor aletlerinin İlimize verilmesini sağlayan  Cimnastik Federasyon Başkanına çok teşekkür ederim dedi. Salonda bulunan minik sporcular basın mensuplarına güzel bir gösteri sundular.
ŞENSÖZ sözlerinin sonunda gerek ilimizde yayın yapan basın mensuplarına gerekse tüm kamuoyunun bize vereceği desteğe şimdiden teşekkür ediyorum dedi.
<o:p></o:p>