Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü‘nün düzenlemiş olduğu "Bilgiden Bilince" konferanslarından  Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı  Sıtkı Aslanhan‘ın sunumuyla başlayan konferans MKÜ Atatürk Konferans Salonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda konaklayan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gençliğin içinde olduğu durum insanları etkileyen ve bireyin gelişimi için bilinçaltı kavramının önemi hakkında bilgi verildi gençlerin kendilerini geliştirmek için mutlaka bir meşguliyet bulmaları gerektiğini böylelikle bir çok hastalığın önüne geçerek pozitif mutlu bireyler yetişmesi için bunların gerekli olduğunu ve kendini geliştirmek için iletişimin etkili olduğunu kendi donanımımızı bilinçli bir şekilde gelişmeye müsait kılarak  düşünerek araştırarak uzun süreli kalıcı katkılarla en önce aile hayatında ardından sosyal çevrede kendimizi gerçekleştirip iş hayatında da  üretkenliği sağlayarak hedeflenecektir. 
Toplum olarak gelişmemiz için bireyin kendini geliştirmesi toplum olarak değişimi sağlayacaktır. Eşimizi, ailemizi arkadaşımızı insanların değerini bilerek yaşamamız gerektiğini öğrencilere bunları gülerek düşündürerek aktarmıştır. 
Ardından konuşmacıya katılımlarından dolayı hediye ve plaket takdimini İl Müdürümüz M.Cemil Şensöz  yaptı. Konuşmacımız söyleşi sonunda öğrencilerle kucaklaşmış  fotoğraf çektirmek isteyen öğrencilerle fotoğraf çekilip ardından kitap imzalama etkinliği gerçekleştirilip etkinlik sonlandırılmıştır.