09 – 12 Ekim tarihleri arasında ilimiz Arsuz ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 13 ilden 70 sporcunun katılımıyla ‘’Türkiye Hızlı Ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’’ yapıldı.

  Arsuz - Uluçınar Gençlik Kampı’nda düzenlenen Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’na Arsuz Kaymakamımız Fatih BAYSAL ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız TÜLAY, Arsuz Belediye Başkanı Nazım CULHA, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Emrullah TAŞKIN, daire müdürleri, sporcular, hakemler ve sporcu aileleri katıldı

4 gün süren ve Arsuz Belediye Başkanlığının sponsorluğu ile gerçekleşen şampiyonada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninde kapanış konuşmasını yapan Arsuz kaymakamı Fatih BAYSAL ; Bu şampiyonanın henüz yeni ilçe olan Arsuz’da yapılması, ilçemizin tanıtımına ve gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Bu tür şampiyonaların ilçemizde daha sık yapılmasını arzu ediyoruz bu anlamda katkı veren herkese teşekkürlerimi iletiyor dereceye girenleri tebrik ediyorum dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım CULHA’da yaptığı konuşmada ;  Bu şampiyonanın her yıl geleneksel olarak İlçemizde yapılmasını arzu ediyoruz.Bu konuda söz veriyorum. Her yıl bu şampiyonanın Arsuz’da yapılması için elimden ne geliyorsa yapacağım dedi.