19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 103’üncü yılında ülke genelinde olduğu gibi Hatay'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıl dönümü kutlamaları, bu sabah il müdürlüğü binansı önünden gençlerin katılımıyla tören alanına gerçekleştirilen gençlik yürüyüşüyle başladı. İl Müdürümüz Murat Gevrek ve antrenörler tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Antakya Spor Salonunda devam etti.

Antakya Spor Salonunda yapılan törende konuşan Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımız güçlendiren, umutlarımızı yeşerten, yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. 
        Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’da var olan bağımsızlık ve mücadele ruhunu görüp, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında İstiklal Mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yönünde ilk adımı atmak amacı ile yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. 
      Düşman tarafından kuşatılmış bir milletin, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir.
    Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir.

     Türkiye Cumhuriyeti; milletimizin birlik ve beraberliğinin tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.
     Bizler de geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmak için her türlü imkân ve kaynaklarımız gençlerimizin geleceği için sarf ediyoruz.

        Sevgili Gençler;

     Tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı, şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz.Bunu yapmanız istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için oldukça önemlidir.

      Sizlere inanıyor, sizlere güveniyoruz.

    Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarıyla kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum."  diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından yapılan bir birinden güzel gösterilerin ardından 19 Mayıs kutlamaları sona erdi.