GÜLKIZ TÜLAY HATAY’DA

 

            Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız TÜLAY ve yönetim kurulu üyeleri Hatay Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve geleneksel kahvaltıya katılmak hem de satranç kulüplerini ziyaret etmek amacıyla İlimize ziyarette bulundular. 

            Ziyaretin ilk gününde kulüp ziyaretleri gerçekleştiren TÜLAY, kulüplerin sorunlarını dinleyip, çözüm önerileri üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

            İkinci günde Hatay Satranç İl Temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “SATRANÇ AİLE KAHVAALTISI”için  Ottoman Palace ‘de Satranç Ailesi ile bir araya gelen Federasyon Başkanı Gülkız TÜLAY burada yaptığı konuşmada ; Bizler bir aileyiz. Her yönüyle güçlü bir aileyiz. Bugün burada bir şeyi daha iyi göstermiş olduk ki Satranç Türkiye’de çığ gibi büyümekte hak ettiği desteği de görmektedir dedi. TÜLAY, Hatay Satrancı örnek alınacak kadar ekip ruhunu en iyi şekilde yansıtmaktadır. Bizim bu günümüzde yanımızda olan tüm satranç severleri, Mülki Amirleri, İl Müdürlerini, basını, velileri, STK’ları ve sporcu kardeşlerime çok teşekkür ediyor önümüzdeki yıl inşallah görüşmek üzere saygılar sunuyorum dedi.

            Başkan Gülkız TÜLAY son olarak beraberinde HBB Başkan Vekili Serdar GÜVEN olduğu halde Büyük Şehir tarafından yapılan spor Kompleksinde bir takım incelemelerde bulundu.

            İl Temsilcisi Sultan DABAN ise hoş geldin konuşmasında ; biz ekip ruhu ile hareket etmeye özen gösterdik. Milli Eğitim ve Spor il Müdürlüğü başta olmak üzere nereye satranç için gittiysek boş dönmedik. Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Daire Müdürlerimiz Sivil Toplum Kuruluşları hep yanımızda oldu. Bu böyle olunca yani birlik beraberlik olunca da başarı kaçınılmaz oluyor. O yüzden şu an lisanslı sporcu sayısından Türkiye de lider durumundayız. Bu güne kadar bize destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum dedi.

            Kahvaltıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar GÜVEN, Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız TÜLAY, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil ŞENSÖZ, Hassa kaymakamı Mustafa PALA, Kırıkhan Kaymakamı Hasan GÖZEN, Hatay ASKF Başkanı Mehmet ÖZTÜRK, Satranç İl Temsilcisi Sultan DABAN, Belediye Başkan Yardımcıları, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, 250’ye yakın Veli ve Sporcu katıldı.