MUHTEŞEM ETKİNLİK

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemizde meydana gelen darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları dolduran kahramanlarımızın o gece yaşadıklarını ve duygularını paylaştığı  ‘’Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" etkinliği Hatay’da yoğun kalabalık topluluğunun gerçekleştirildi.

 

12 Kasım Cumartesi günü saat 17.30’da Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’nın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi ve Orhan Karasayar, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Antakya Belediye Başkanı, 2’nci Hudut Alayı Komutanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, şehitlerimizin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından kum sanatçısı Veysel Çelikdemir’in 15 Temmuz temalı gösterisi ilgiyle izlendi. Sanatçının kum üzerindeki yaptığı figürler salondaki vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Kum gösterisinin ardından Hatay Valisi Sayın Erdal Ata bir konuşma yaptı. 15 Temmuz ihanetinin, kırk yıllık sinsi bir planı nihayete erdirme girişimi olduğunu ifade den Vali Ata, ’’Adına cemaat diyerek kendisine dini bir kutsiyet atfedip halkımızın dini duygularını sömüren bu örgüt, okulları ve dershaneleriyle ihtiyaç duyduğu insan kaynağını çekirdekten yetiştirerek kırk yıldır hem devletin hem milletin imkânlarını, kendi amaçları için kullanmıştır. Bu halkın yaptığı bağışlarla, yardımlarla büyüyen bu hain yapı, mankurtlaştırdığı halkın çocuklarıyla, halkı ve halkın meclisini vuracak kadar alçaklaşmış, yalnız devlete değil bu millete de ihanet etmiştir.’’ dedi.

Her şerde bir hayır vardır sözünü doğrularcasına bu şerden de milli birlik hayrının doğduğunu ifade eden Vali Ata,  ‘’Zorlu bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde daha fazla ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve kardeşliğimizi güçlendiren bu ihanet, dostlarımızı ve düşmanlarımızı daha açık bir şekilde görmemize de vesile olmuştur. İnanıyorum ki devletimiz, milletiyle el ele vererek kurtulduğu bu tuzaktan gereken tecrübeleri edinmiş, daha sağlam, daha güçlü bir şekilde çıkmıştır. sırtındaki bu ağır yükü atarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir.’’ şeklinde konuştu.

Vali Ata’nın konuşmasından sonra katılımcılara, darbe gecesi yaşananların anlatıldığı görüntüler izletildi. Moderatörlüğünü oyuncu ve tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Ürün'ün yaptığı programda darbe girişiminin etkisiz hale gelmesinde büyük pay sahibi olan vatandaşlarımızdan Mehmet Köse, Mustafa Özbay, İsmet Doğan, Abdullah İrgin ve Asım Bulat darbe gecesi yaşadıklarını katılımcılarla paylaştılar.

Dursun Ali Erzincanlı’nın 15 Temmuz şehitlerimizden Ömer Halisdemir’in babaocağı Niğde’de seslendirdiği 30 Kuş şiiri ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadılar.

 

Programın sonunda Vali Ata Hatay şehitlerimiz Gülşah Güler, Ahmet Kara ve Mustafa Tecimen’in ailelerine Türk Bayrağı hediye ederken, programa konuşmacı olarak katılan kahramanlarımıza ise plaket verdi.