HATAY’DA  19  MAYIS COŞKUSU

 

 

                19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da coşkuyla kutlandı.

                Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen program Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programda bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Cemil ŞENSÖZ ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp İstiklal mücadelemizi ateşleyişini temsil eden 19 Mayıs’ın aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu belitti. Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Türk Gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak vizyona sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyor, hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum dedi.

                Programa Hatay Valisi Sayın Erdal ATA, Vali Yardımcıları Hasan Volkan KÖKSAL ve Mahmut HERSANLIOĞLU, Defne Kaymakamı Hakkı UZUN, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Turgay ARAS, İl Emniyet Müdürü Kamil KARABÖRK, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Cemil ŞENSÖZ, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, öğretmenler, veliler ve 2000’ne yakın sporcu-öğrenci katıldı.

                Programda ayrıca 3 öğrenci tarafından şiirler, Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençlik konulu birer konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından bu programda görevli okullarımızın öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Oyunları, Step Dansı, Jimnastik gösterisi ve fiziksel güce dayalı eşli gösteriler yapıldı.

Program, Antakya Gençlik Merkezi gençleri tarafından Şehitlik mezarının ziyareti ve burada okunan Kuran tilaveti ardından son buldu.